Нацполіція відкрила справу щодо незаконної вирубки дерев у парку Перемоги за заявою активіста Ради експертів

Після звернення юристів платформи “Свої Люди” Національна поліція відкрила кримінальне провадження через незаконну вирубку дерев у Парку Перемоги в Кропивницькому. За оцінками екоінспекції, дії підприємства «Єлизавета» спричинили збитки місцевому бюджету на понад 900 тис грн.

Про це повідомляють юристи платформи “Свої Люди”.

Йдеться про “Парк перемоги” у Кропивницькому, де за кошти місцевого бюджету мали прибрати сухі дерева. Однак, як повідомив активіст коаліції "Рада експертів" Денис Ликов, працівники підприємства “Єлизавета” замість цього пошкодили, та вирубали живі багатовікові дерева. Такого ж висновку дійшли і у Державній екологічній інспекції у Кіровоградській області, яка повідомила, що такими діями працівники підприємства спричинили збитків на близько 930 тис грн. 

З цією інформацією Денис Ликов звернувся до юристів проєкту “Свої Люди”, а ті, в свою чергу, до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській. В результаті, Нацполіція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 246 Кримінального кодексу України стосовно вищевказаної незаконної вирубки та пошкодження дерев.

Відповідальність за такі дії встановлена Кримінальним кодексом України та карається штрафом від 25500 грн. до 34000 грн., або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
Звернутись за юридичною консультацією і з’ясувати, чи є в певному кейсі корупційне правопорушення, може кожен журналіст і активіст – на платформі “Свої Люди”.