Вимагаємо поваги до наших дітей! Організація-член Ради Експертів організувала мітинг під Кропивницькою міськрадою

Мітинг «Вимагаємо поваги до наших дітей» відбувся у Кропивницькому під стінами міської ради. Його організувала ГО  «Батьківська рада Кропивницького» - член коаліції громадських організацій «Рада Експертів».  Причиною акції стало регулярне порушення міською владою законних прав дітей в закладах освіти міста.  Під час мітингу були озвучені чіткі вимоги.

- Розпочати опалювальний сезон у місті Кропивницький через низький температурний режим у навчальних закладах міста, що опалюються централізовано ( особливо це стосується дошкільних навчальних закладів).

- Не ігнорувати застереження рятувальників щодо утримання від користування електрообігрівачами через ймовірність перевантажити електромережі в закладах освіти міста і подальших можливих трагічних наслідків.

- Надати батьківській громаді план модернізації системи опалення в закладах освіти міста ( встановлення модульних котелень) з назвами закладів освіти та термінами їх встановлення.

- Виділити кошти на фінансування поділу на підгрупи при вивченні української мови в усіх навчальних закладах міста, де кількість учнів в класі більше 27 дітей.

- Виділити кошти на додаткові групи продовженого дня в школах міста.

- Рішенням міського голови – зобов’язати протягом двох років всі заклади освіти м. Кропивницький перейти на автономну модель управління.

- Провести відкритий конкурс на посаду керівника управління освіти міської ради міста Кропивницького.

- Розробити та впроваджувати карту капітальних ремонтів закладів освіти міста.

- Впровадити програму «шкільний автобус» для мікрорайонів міста, де немає садочків та шкіл.

Під час акції під зверненням було зібрано підписи від  35  активних батьків. Вимоги були озвучені меру міста Андрію Райковичу та особисто передано звернення. За результатами зустрічі було вирішено провести зустріч мера з батьківським активом рівно за місяць. На цій зустрічі керівництво міста має відзвітувати по кожному з озвучених пунктів звернення від батьківської спільноти.

 

 

Пресслужба коаліції громадських організацій «Рада Експертів»