Мисли критично! Не піддавайся маніпуляціям

Виборча кампанія - це час використання та випробовування на виборцях різноманітних технологій та маніпуляцій. В час тотального засилля інформаційних засобів, соціальних мереж і телебачення людям стає важко розрізнити правду і вигадку, не піддатись на відверте маніпулювання фактами.

Саме тому, експертки "Ради Експертів" Олена Сінченко  та Юлія Бочарова-Туз провели в Кропивницькому дискусійний клуб у форматі міні-тренінгу "Мисли критично!" Захід проводився за авторською методикою, в ньому було використано різні ігрові завдання, які покликані навчити відрізняти фейки, протидіяти маніпуляціям, не мислити стереотипно і піддавати будь-яку інформацію критичному аналізу.

Учасники заходу провели дві години, навчаючись мислити критично. Сподіваємось, що наш тренінг допоможе їм зробити правильний вибір 21 липня, а також стане корисним інструментом в майбутньому.

Наразі тривають перемовини з закладами освіти, для того аби ввести факультативний курс "Критичного мислення" в школах та ВНЗ обласного центру, який би проводили експерти нашої коаліції.

 

Захід відбувся у рамках Проекту «Дорожня Карта Реформ Кропивницького», який втілюється

«Прес-клубом Реформ» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що

фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в

Україні. Зміст цієї публікації є винятковою відповідальністю «Прес-Клубу Реформ» i не

обов’язково відображає погляди USAID чи уряду США.