Рада Експертів домоглась перейменування телеканалу "Кіровоград"

У Кропивницькому коаліція громадських організацій «Рада Експертів» долучилась до перейменування  обласного  телеканалу  "Кіровоград", звернувшись з відповідною заявою до правління ПАТ "НСТУ".

 

Позбавитись  комуністичних топонімів –  одна з важливих складових декомунізації. Тому коаліція  громадських організацій «Рада Експертів» звернулась до правління ПАТ "НСТУ" з вимогою перейменувати телеканал «Кіровоград», і таким чином виконати вимоги Законів про декомунізацію від  21 травня 2015 року.

І вже у лютому цього року член правління ПАТ "НСТУ" Микола Чернотицький оголосив про присвоєння Кіровоградській філії Суспільного логотипу UA:, а також про те, що  телеканал "Кіровоград" змінив свою назву на UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ. Таким чином правління ПАТ "НСТУ" дослухалось до звернення коаліції громадських організацій «Рада Експертів».

 «Багатими стають лише ті суспільства, які сповідують свою систему цінностей! У чужій парадигмі вони можуть бути лише придатками. Для сучасної України декомунізація -- це дещо важливіше, ніж просто позбавлення від рудиментів радянського минулого у вигляді комуністичних топонімів чи пам'ятників вождям. Сьогодні для нас цей процес означає деколонізацію і дерусифікацію в цілому, що дорівнює самозбереженню нації!» - Олександр Ратушняк, провідний експерт робочої групи з політики національної пам’яті коаліції «Рада Експертів», голова Кіровоградського обласного ВУТ «Просвіта».

 

 

Прес-служба коаліції громадських організацій «Рада Експертів».