У Кропивницькому скоєно напад на громадського омбудсмена - члена Ради Експертів

Коаліція громадських організацій «Рада Експертів» вимагає від правоохоронних органів знайти та притягнути до відповідальності усіх причетних осіб до побиття громадського омбудсмена Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області та члена «Ради Експертів» Євгена Гурницького!

 

26 січня, близько 23 години у під’їзді багатоповерхівки скоїли напад на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євгена Гурницького. «Вчора у під’їзді будинку де я мешкаю, відносно мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх особистих речей. Цей випадок пов’язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області», – зазначив Євген Гурницький.

 

Омбудсмен вже написав заяву в поліцію та звернувся в медичний заклад.

Також Євген Гурницький є заявником до поліції у справі щодо розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних на біл-бордах із зображенням одного із кандидатів у Президенти України та свідком ще у ряді подібних заяв в поліцію по біл-бордах із зображенням інших п’яти кандидатів.

 

Коаліція «Рада Експертів» вимагає:

- взяти розслідування нападу на громадського діяча під особистий контроль начальника ГУ Нацполіції Кіровоградської області Романа Козьякова

- оперативно встановити, знайти та притягнути до відповідальності причетних до побиття громадського омбудсмена осіб.

- Звітувати перед громадськістю про хід розслідування у цій справі

 

Прес-служба коаліції «Рада Експертів»

 

«Рада експертів» (РЕ) - коаліція громадських організацій Кіровоградської області. Була створена на початку 2016 року як партнерство активістів, і реорганізована у коаліцію навесні 2017 року за зразком та за сприяння Реанімаційного Пакету Реформ. До складу РЕ увійшли 27 найбільш потужних організацій громадянського суспільства міста Кропивницького та Кіровоградської області.

 

Проект «Дорожня Карта Реформ Кропивницького» втілюється «Прес-клубом Реформ» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цієї публікації є винятковою відповідальністю «Прес-Клубу Реформ» i не обов’язково відображає погляди USAID чи уряду США.