«Рада Експертів» закликає міську раду Кропивницького не підтримувати дискримінаційне звернення

Коаліція громадських організацій «Рада Експертів» звертається до депутатів міської ради міста Кропивницький та міського голови Андрія Райковича з вимогою не підтримувати звернення міської ради міста Кропивницького до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Даний проект рішення оприлюднений на сайті міської ради під номером 2432. 

 

У даному зверненні автори вимагають ухвалити «Стратегію розвитку та підтримки сім’ї», яка має базуватись на духовно-моральних християнських цінностях і природному розумінні сім’ї, як союзу чоловіка та жінки, тим самим пропонуючи порушити права інших релігійних громад в Україні, а також права атеїстів. Окрім того, теза про «природний союз чоловіка та жінки» є дискримінаційною по відношенню до представників ЛГБТ-спільноти.

 

Також автори листа виступають проти деяких пунктів «Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року». А саме:

• Легалізація цивільних партнерств для одностатевих пар

• Спрощення процедури зміни (корекції) статі

• Заборона дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності

• Право на всиновлення дітей трансгендерами, транссексуалами, трансвеститами

• Право на публічну демонстрацію своїх поглядів та переконань представниками ЛГБТ-спільноти

 

Виключення цих норм з плану дій призведе до погіршення ситуації у сфері прав людини. Тому така пропозиція є неприпустимою.

 

«Проаналізувавши проект звернення підготовлений депутатською фракцією ВО «Свобода», ми дійшли висновку, що даний документ грубо порушує права та свободи громадян, несе загрозу розпалювання ненависті до представників ЛГБТ-спільноти, а також може виставити Кропивницький в негативному світлі», - наголосила Олена Сінченко, голова Секретаріату коаліції «Рада Експертів.

 

Ми, коаліція громадських організацій «Рада Експертів» закликаємо депутатський корпус не порушувати права людини і відхилити дане Звернення. Кропивницький має бути комфортним містом для кожного, незалежно від кольору шкіри, релігії, уподобань чи приналежності до тієї чи іншої соціальної групи.

 

Прес-служба коаліції «Рада Експертів»

 

«Рада експертів» (РЕ) - коаліція громадських організацій Кіровоградської області. Була створена на початку 2016 року як партнерство активістів, і реорганізована у коаліцію навесні 2017 року за зразком та за сприяння Реанімаційного Пакету Реформ. До складу РЕ увійшли 27 найбільш потужних організацій громадянського суспільства міста Кропивницького та Кіровоградської області.

Проект «Дорожня Карта Реформ Кропивницького» втілюється «Прес-клубом Реформ» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цієї публікації є винятковою відповідальністю «Прес-Клубу Реформ» i не обов’язково відображає погляди USAID чи уряду США.