60% участників публічної консультації підтримали зміну назви вулиці Дворцової у Кропивницькому

Сьогодні, 15 січня, у міській раді оголосили результати третьої публічної консультації, яка у Кропивницькому проводиться в межах проекту «Задай курс владі», що реалізовується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI). Інформацію щодо результатів консультації надав регіональний координатор «Активної Громади Кіровоградщини», член коаліції "Рада Експертів" Анатолій Стоян.

 

Опитування тривало з 18 по 28 грудня минулого року. У містян запитували: Чи варто перейменувати (змінити назву) вул. Дворцова у Кропивницькому? Варіанти відповідей, з яких пропонувалось обрати: 1. Так. На назву «Театральна». 2. Так. На назву «Мистецька». 3. Ні. Залишити назву «Дворцова».

- Мешканці міста мали можливість висловити свою думку щодо назви однієї з центральних вулиць обласного центру за допомогою електронного ресурсу «Ваша думка» або смс-повідомлення, а також на офіційному веб-сайті міської ради у рубриці «Публічна консультація», - повідомив Анатолій Стоян. - У третій публічній консультації участь взяли 355 осіб.

 

Отже, за результатами голосування:

44 % (155 голосів) за назву вулиці «Театральна»;

40 % (143 голоса) залишити назву вулиці «Дворцова»;

16% (57 голосів) за назву вулиці «Мистецька».

 

Регіональний координатор «Активної Громади Кіровоградщини» подякував керівництву міської ради за співпрацю в проведенні третьої у місті публічної консультації та передав у міську раду звернення із результатами публічної консультації для подальшого розгляду й прийняття відповідного рішення.