Чи може Кропивницький стати «розумним містом» - дискутуватимуть експерти, активісти та представники міської влади

У Кропивницькому 15 липня, у четвер, о 14.00 в приміщенні Громадського офісу (м. Кропивницький, вул. Дворцова 29/32, 4-й поверх) відбудеться засідання круглого столу на тему "Смарт Сіті у Кропивницькому. Як зробити наше місто розумним?", організований громадською організацією «Асоціація Політичних Наук» та коаліцією громадських організацій «Рада Експертів».

До участі у заході запрошені керівництво міста, депутати Кропивницької міськради, громадські активісти, журналісти та експертне середовище. Зокрема, у заході візьмуть участь експерти з Ізраїлю та Києва, які детально розкажуть про міжнародний та національний досвід реалізації концепції розумного міста.

 

Для довідки: 2 жовтні 2020 року, перед місцевими виборами, в приміщенні CBN було підписано меморандум між кандидатами в міські голови, політичними партіями та коаліцією «Рада Експертів» щодо підтримки «Дорожньої карти реформ Кропивниччини» новим складом місцевих рад. Меморандум підписали майже всі партії, що потрапили до Кропивницької міськради, у тому числі і міський голова Андрій Райкович. У березні 2021 року було оголошено про початок реалізації першого пункту Меморандуму – створення Стратегії міста. До складу робочих груп увійшли і представники «Ради Експертів».

Концепція «Смарт Сіті» - це розвинена міська територія, яка генерує сталий економічний розвиток і високу якість життя, значно покращуючи життєдіяльність таких сфер, як економіка, мобільність, навколишнє середовище, люди і уряд. Успіхів і досягнень в цих областях можна домогтися завдяки потужному людському капіталу, соціальному капіталу та / або інфраструктурі ІКТ.

«Рада експертів»(РЕ) - коаліція громадських організацій Кіровоградщини. Була створена навесні 2017 року за сприяння  Реанімаційного Пакету Реформ. До складу РЕ увійшли 32 найбільш потужних організацій громадянського суспільства міста Кропивницький та Кіровоградської області, зокрема:  ГО «Асоціація Політичних Наук», ГО «Прес-клуб реформ», ГО «Батьківська рада Кропивницького», ГО «Народний контроль Кіровоградщини», Кропивницька обласна філія ВО «Рух захисту української мови», Центр української політики «Ексампей», Кіровоградське відділення ВУТ «Просвіта», Центр медіарозслідувань «Прозоро», ГО «Озеленення. Кропивницький», БФ «Кіровоград Волонтерський», ГО «Територія успіху», ГО «Волонтерське об’єднання учасників Майдану та бойових дій», ГО «Спільна дія».

 

Прес-служба коаліції «Рада Експертів»