Бути кращими – бути ефективнішими!

Коаліція громадських організацій «Рада Експертів» взяла участь у тренінгу «Розбудова спроможності коаліцій. Дизайн твого міста». Подія відбулася у Львові 14-15 травня. Тренінг організував Реанімаційний Пакет Реформ за підтримки USAID/ENGAGE. Разом з представниками Кропивницької коаліції участь у ньому взяли члени Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» та Ради реформ Рівного.

 

Метою проведення тренінгу стала оцінка ефективності коаліції. А також  формування  стратегічних цілей з  використанням дизайн-мислення.

 

Про що говорили:

- хто ми, що здобули і куди прямуємо

- що таке ефективна коаліція, як виміряти її успіх

- інвентаризація успіхів коаліції

- що таке теорія змін

- що таке дизайн-мислення і як його застосовувати для розвитку коаліції

- емпатія в дизайн-мисленні

- що таке короткострокові результати проекту

- що таке прототип, як його створити і як протестувати

 

Коаліція громадських організацій «Рада Експертів» при створенні прототипу зосередила увагу на цільовій аудиторії напрямку реформи освіти. Узагальненим образом вийшла жінка 30-40 років, що має дітей, реалізувалась у професійному плані, та, окрім побутових клопотів, знаходить час для власного саморозвитку. Потребою нашої цільової аудиторії для участі у діяльності коаліції була визначена  можливість зайняти дітей корисними та творчими заняттями у той час, як наша цільова аудиторія могла б долучитися до заходів коаліції. На допомогу тут можуть прийти волонтери – студенти педагогічних вишів, що під час таких заходів виконають роль аніматорів, координаторів творчих та ігрових майстер-класів. Зворотнім зв’язком з нашою цільовою аудиторією стало онлайн-опитування та живе спілкування, під час яких РЕ отримала схвальні відгуки щодо такої практики.

 

Емпатія цільової аудиторії, створення прототипів та їх тестування, отримання чіткого зворотного зв’язку – всі ці інструменти дають змогу коаліціям працювати ефективніше, завдяки активному залученню до своєї діяльності більшої кількості громадян.

 

 

Прес-служба коаліції громадських організацій «Рада Експертів»