Зміни в громаді: чи легко це?!

Представники коаліції громадських організацій «Рада Експертів» взяли участь у форумі «Ми – рефорМИ!». Відбувся він 12-13 квітня у місті Тернопіль. Форум організувала коаліція 29-ти громадських організацій “Тернопільський центр реформ”.

Гості форуму - представники 15 регіональних коаліцій громадських організацій, експерти загальнонаціональних реформ, представники територіального управління НАБУ та міжнародних організацій.

На заході говорили про успішні приклади просування реформ на місцевому рівні.

Дмитро Сінченко, співголова Коаліції громадських організацій «Рада Експертів» (м. Кропивницький), голова ГО «Асоціація Політичних Наук» - розповів про прийняття міською радою міста Кропивницький Нового Статуту територіальної громади, розробленого зокрема й експертами коаліції «Рада Експертів», приєднання виконавчих органів міської ради міста Кропивницький до платформ громадського контролю, повернення виступів громадян на початок сесії. Також свої успішні кейси презентували Тернопіль та Чугуїв.

Учасники заходу поговорили про алгоритми впровадження успішних кейсів та співпрацю громади та влади, обмінювались досвідом.

А для того, щоб на практиці засвоїти та впроваджувати набутий досвід, для учасників форуму провели симуляційну гру «Державотворення на Марсі». Гра дає можливість учасникам зрозуміти принципи державного будівництва, соціальної справедливості у розвитку ідеального суспільства та його уряду. Також, вона акцентує увагу на проблемі роз'єднаності суспільства та надмірній зосередженості на власній діяльності, тоді як ключ до успіху країни лежить у сфері спільних інтересів та турботи про загальне благо всієї держави.

Форум “МИ - рефорМИ!” організувала Коаліція громадських організацій «Тернопільський центр реформ» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.